< Terug naar de klantenservice

Retourneren & ruilen

🔁 Retourneren

Het is geen enkel probleem om producten te retourneren wanneer deze niet aan je verwachtingen voldoen.

Als consument kun je producten binnen de zichttermijn van 30 dagen aan ons retourneren.

Stuur s.v.p. nooit producten retour zonder dit eerst met ons gecommuniceerd te hebben.

📦 Kosten retourneren

Retourneren vanuit Nederland en België doe je bij ons al vanaf € 2,95 verzendkosten wanneer je je retour aanmeldt via de onderstaande link.

Waarom niet gratis retourneren? De daadwerkelijke verzendkosten en verwerkingskosten voor retourneren liggen in de praktijk veel hoger dan € 2,95. Omdat we begrijpen dat het niet leuk is om producten te retourneren, vragen we je alleen maar om een bijdrage hierin. Dit is voor ons de enige reële manier om gratis en/of lage verzendkosten voor alle nieuwe bestellingen te kunnen blijven aanbieden. Wij vertrouwen op je begrip hiervoor.

⚠️ Voorwaarden retourneren

De volgende voorwaarden gelden voor retourneren:

  • Alle bestellingen worden door ons 30 dagen op proef geleverd. Mocht je binnen deze 30 dagen toch af willen zien van de aankoop, dan kun je de betreffende producten aan ons retourneren.
  • Bij retourneren dienen de producten onbeschadigd te zijn en voor zover redelijkerwijs mogelijk in de (liefst onbeschadigde) originele productverpakking te zitten.
  • Stuur de producten terug in een geschikte omverpakking zodat de originele productverpakking niet beschadigd kan raken in het verzendproces.
  • Let op s.v.p.: plak geen stickers of tape op de originele productverpakking. Indien geen geschikte omverpakking voor de retourzending wordt gebruikt, dan kunnen wij kosten voor de waardevermindering in rekening brengen.
  • De producten mogen niet zijn aangepast of enige andere wijziging hebben ondergaan.
  • Als je het product hebt gebruikt, en dit gaat verder dan alleen het vaststellen van de kenmerken en de werking van het artikel, dan kunnen wij kosten voor de waardevermindering in rekening brengen.
  • Na ontvangst van de geretourneerde producten zal het reeds betaalde bedrag door ons binnen 10 werkdagen worden teruggestort.

Alleen wanneer aan bovenstaande voorwaarden is voldaan en wij de producten in goede staat retour hebben ontvangen kan de volledige aanschafprijs van de producten worden terugbetaald.

🫴 Terugbetaling

De terugbetaling van het aankoopbedrag vindt normaal gesproken plaats binnen 5 werkdagen na ontvangst van je retourzending.

In de piekdrukte periode november en december, kan de terugbetaling tot maximaal 10 werkdagen duren. Onze excuses voor het ongemak.

De terugbetaling vindt plaats via de betaalmethode die je hebt gebruikt tijdens het afrekenen van je bestelling.

💁 Aanmelden retourzending

🛍 Ruilen

Mocht je je product willen ruilen voor een ander product, dan kun je dit het snelst doen door een nieuwe bestelling te plaatsen voor het andere product dat je graag wilt hebben. Deze nieuwe bestelling zal tijdens werkdagen (maandag t/m vrijdag) binnen 24 uur naar je verzonden worden, net zoals je vorige bestelling.

Het product dat je graag wilt ruilen kun je los van deze nieuwe bestelling aan ons retourneren. Hiervoor gelden de voorwaarden en aanpak zoals hierboven beschreven.

🔌 Defect

Heb je een defect product of een probleem met een product? Gebruik dan niet ons retourformulier, maar neem dan eenvoudig contact met ons op via deze pagina.